KENAPA PERLU WORDPRESS

WordPress adalah penyelesaian untuk dapatkan website yang baik terutama bagi golongan perniagaan. Di sini, saya berikan beberapa sebab kenapa anda perlukan WordPress untuk website perniagaan anda.

  • Mudah untuk dipasang, diurus dan dikemaskini – tidak perlu jadi pakar segalanya (seperti conding) malah anda perlukan adalah internet dan browser sahaja untuk membina website.
  • Sesuai dijadikan untuk blog dan website rasmi perniagaan anda – WordPress bukan sahaja untuk blogging.  Malah ianya boleh dijadikan sebagai alat untuk membina website perniagaan dengan baik.
  • Beribu sumber layout yang profesional – Kebanyakannya sesuai untuk digunakan untuk website perniagaan anda pada masa kini samada percuma atau berbayar.  Yang menarik, anda tidak perlukan mengupah professional web designer yang mungkin mahal.
  • Beribu plugin untuk menambah baik fungsi di website anda – Semuanya ada di WordPress seperti shopping cart, forum, pengurusan perniagaan, sistem Point of Sales (POS) dan sebagainya.
  • WordPress sememangnya sangat mesra SEO (Search Engine Optimization) – Ianya mudah di indeks oleh laman carian terutamanya Google. Tambahan dengan bantuan plugin Yoast SEO, anda bole ukur tahap SEO artikel anda dengan mudah.
  • WordPress sangat terkenal – Berdasarkan sumber dilaman Buildwith, WordPress merupakan CMS yang paling popular di dunia.
  • Perlukan web yang mesra mobile? – WordPress dibina supaya dapat menyokong penuh untuk paparan mobile dengan baik dan pantas sejak tahun 2010 yang lalu, seiring dengan teknologi mobile yang semakin canggih.

WordPress merupakan CMS yang matang dan boleh digunakan untuk perniagaan yang baik juga berasaskan sumber terbuka. Malah sedia diubah suai dan diuji ke tahap yang lebih tertinggi oleh golongan pembangun (developer). Dan mereka ini sedia untuk majukan teknologi WordPress dengan baik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *